Vaše rady a tipy >
Deti a rodina
Čokoládové cupcakes s kakaovým krémom
napísal/a lara, počet videní: 653
Prekvapte svojho miláčika super čokoládovými cupcakes, od ktorých nebude môcť odtrhnúť oči. A tešte sa, že celou svojou láskou zje aj vás!
Na cesto (12 kusov cupcakes)
• 185 g hladkej múky
• 1 vrecúško prášku do pečiva
• 30 g holandského kakaa
• ½ lyžičky soli
• 175 g krupicového cukru
• 35 g pravého vanilkového cukru
• 95 g masla
• 200 ml mlieka
• 3 vajcia
Na ozdobu
1 mäkký tvaroh
2 smotany na šľahanie
2 lyžice pravého vanilkového cukru
2 lyžice kakaa
čokoládové hoblinky
farebné ozdoby
srdiečka Haribo Liebesherzen
Postup:
1. Maslo v miske necháme na nižšej teplote rozpustiť v mikrovlnnej rúre.
2. Zmiešame všetky suché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajce a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).
3. Všetko dôkladne premiešame ručne, alebo pomocou robota a rozpálime rúru na 170°C.
4. Do plechu na muffiny vyskladáme papierové formičky, ktoré do tri štvrte naplníme cestom.
5. Necháme 12-15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu koláčika. Pokiaľ sa cesto nelepí sú cupcakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.
6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme ich spolu s vanilkovým cukrom, kakaom a šľahačkou.
7. Akonáhle je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.
8. Cukrárske vrecúško naplníme krémom a ozdobíme koláčiky. Koniec vrecúška by mal mať kvôli hoblinkám širší koniec (rovnako dobre poslúži aj odstrihnutý rožok obyčajného vrecúška).
9. Na záver dekorujeme cupcakes s farebným zdobením a na vrch krému usadíme srdiečko HARIBO.
Na ozdobu:
1 mäkký tvaroh
2 smotany na šľahanie
2 lyžice pravého vanilkového cukru
2 lyžice kakaa
čokoládové hoblinky
farebné ozdoby
srdiečka Haribo Liebesherzen
1. Maslo v miske necháme na nižšej teplote rozpustiť v mikrovlnnej rúre.
2. Zmiešame všetky suché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajce a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).
3. Všetko dôkladne premiešame ručne, alebo pomocou robota a rozpálime rúru na 170°C.
4. Do plechu na muffiny vyskladáme papierové formičky, ktoré do tri štvrte naplníme cestom.
5. Necháme 12-15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu koláčika. Pokiaľ sa cesto nelepí sú cupcakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.
6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme ich spolu s vanilkovým cukrom, kakaom a šľahačkou.
7. Akonáhle je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.
8. Cukrárske vrecúško naplníme krémom a ozdobíme koláčiky. Koniec vrecúška by mal mať kvôli hoblinkám širší koniec (rovnako dobre poslúži aj odstrihnutý rožok obyčajného vrecúška).
9. Na záver dekorujeme cupcakes s farebným zdobením a na vrch krému usadíme srdiečko HARIBO.
Komentáre