Vaše rady a tipy > Deti a rodina

Čokoládové cupcakes s kakaovým krémom

napísal/a lara, počet videní: 653

Prekvapte svojho miláčika super čokoládovými cupcakes, od ktorých nebude môcť odtrhnúť oči. A tešte sa, že celou svojou láskou zje aj vás!

Na cesto (12 kusov cupcakes)

• 185 g hladkej múky

• 1 vrecúško prášku do pečiva

• 30 g holandského kakaa

• ½ lyžičky soli

• 175 g krupicového cukru

• 35 g pravého vanilkového cukru

• 95 g masla

• 200 ml mlieka

• 3 vajcia

Na ozdobu

1 mäkký tvaroh

2 smotany na šľahanie

2 lyžice pravého vanilkového cukru

2 lyžice kakaa

čokoládové hoblinky

farebné ozdoby

srdiečka Haribo Liebesherzen

Postup:

1. Maslo v miske necháme na nižšej teplote rozpustiť v mikrovlnnej rúre.

2. Zmiešame všetky suché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajce a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).

3. Všetko dôkladne premiešame ručne, alebo pomocou robota a rozpálime rúru na 170°C.

4. Do plechu na muffiny vyskladáme papierové formičky, ktoré do tri štvrte naplníme cestom.

5. Necháme 12-15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu koláčika. Pokiaľ sa cesto nelepí sú cupcakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.

6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme ich spolu s vanilkovým cukrom, kakaom a šľahačkou.

7. Akonáhle je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.

8. Cukrárske vrecúško naplníme krémom a ozdobíme koláčiky. Koniec vrecúška by mal mať kvôli hoblinkám širší koniec (rovnako dobre poslúži aj odstrihnutý rožok obyčajného vrecúška).

9. Na záver dekorujeme cupcakes s farebným zdobením a na vrch krému usadíme srdiečko HARIBO.

Na ozdobu:



1 mäkký tvaroh

2 smotany na šľahanie

2 lyžice pravého vanilkového cukru

2 lyžice kakaa

čokoládové hoblinky

farebné ozdoby

srdiečka Haribo Liebesherzen

1. Maslo v miske necháme na nižšej teplote rozpustiť v mikrovlnnej rúre.

2. Zmiešame všetky suché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajce a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).

3. Všetko dôkladne premiešame ručne, alebo pomocou robota a rozpálime rúru na 170°C.

4. Do plechu na muffiny vyskladáme papierové formičky, ktoré do tri štvrte naplníme cestom.

5. Necháme 12-15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu koláčika. Pokiaľ sa cesto nelepí sú cupcakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.

6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme ich spolu s vanilkovým cukrom, kakaom a šľahačkou.

7. Akonáhle je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.

8. Cukrárske vrecúško naplníme krémom a ozdobíme koláčiky. Koniec vrecúška by mal mať kvôli hoblinkám širší koniec (rovnako dobre poslúži aj odstrihnutý rožok obyčajného vrecúška).

9. Na záver dekorujeme cupcakes s farebným zdobením a na vrch krému usadíme srdiečko HARIBO.



Komentáre