Vaše rady a tipy >
Jedlá a nápoje Tlačenka - domáca tlačenka - recept
napísal/a Viktor, počet videní: 25914
Od suseda som dostal na koštovku jeho doma vyrobenú tlačenku. Po okoštovaní som si aj hneď na ňu vypýtal recept. Táto tlačenka je veľmi jednoduchá a jej prípravu zvládne doma aj laik.
Umyté mäso, vnútornosti a kože dáme variť do osolenej vody. Keď je všetko uvarené nakrájame ho na malé kúsky a dáme bokom do nejakej misky. Kože pomelieme na mlynčeku.
Nakrájané kúsky mäsa a vnútorností zmiešame s pomletými kožami, prilejeme vývar z mäsa, pridáme koreniny a rozdrvený cesnak (každý podľa svojej chuti). Zmes na tlačenku dobre premiešame. Zmes by mala byť hustejšia - približne ako pri huspenine, no ja mám rád ešte hustejšiu.
Zmes naplníme do tlačenkových sáčkov, dobre uzavrieme a dáme aspoň na 12 hodín chladiť do chladničky.
Kto chce môže vyskúšať tlačenku aj z kuracieho či morčacieho mäsa a vnútorností, do vody sa môže pridať aj koreňová zelenina.
Keď je tlačenka zachladená, nakrájame ju na pásy (cca 1,5 cm) a podávame s nakrájanou cibuľou a pokvapkáme octom.