Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Čalamáda

napísal/a , počet videní: 12665

Tento recept mám od mojej mamy. Kapustovú čalamádu robím vždy na jeseň, keď je sezóna na kapustu a ostatú zeleninu.

Potrebujeme
3 kgkapusta
1 kgpaprika
500 guhorka
500 gcibuľa
300 gmrkva
1 kszelko
10 porcií 120 minút prípravy 40 minút varenia / pečenia

Postup

Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na pásiky( pomôže kuchynský robot). Pomer zeleniny môžeme zmeniť, pridáme viacej papriky alebo mrkvy...

Uvaríme nálev podľa návodu, ale pridáme trochu viac vody a osladíme podľa chuti.

Kapustový šalát premiešame a naložíme do pohárov.

Poháre dáme sterilizovať do hrnca s vodou, alebo do rúry. Sterilizujeme pri 90°c asi 30 minút. Rúru vypneme a poháre necháme vnútri do vychladnutia.




Komentáre