Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Domáca huspenina - recept na huspeninu

napísal/a , počet videní: 70929

Tento recept na domácu huspeninu je starý, jednoduchý a overený. Varím ho 2-3x za rok. Huspenina je výborná pochúťka s cibuľou, chlebom a octom.

Potrebujeme
800 gbravčové kolienko
2-3 ksbravčové nožičky
500 gbravčové kožky
3 lvody
6 kscelé čierne korenie
1 kscibuľa
8 kscesnak
1 PLsoľ
10 porcií 10 minút prípravy 180 minút varenia / pečenia

Postup

kože, nožičky a kolienko umyjeme, prekrojíme na menšie časti a dáme pomaly variť

po hodine varenia pridáme cibuľu, 3ks cesnaku, soľ a korenie, a pomaly varíme ďalšie dve hodiny

keď sa už mäso oddeluje od kostí, vývar precedíme. Na plech dáme pokrájané kúsky uvareného mäsa, pretlačených 5 strúčikov cesnaku, a zalejeme vývarom

huspeninu dáme vychladnúť. Studenú nakrájame a podávame s cibuľou, chlebom a octom( citrónovou šťavou)




Komentáre