Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Torta s parížskou šlahačkou a banánmi

napísal/a , počet videní: 9482

Potrebujeme
5 ksvajec
15 dkgpraškoveho cukor
10 dkgpolohrubej múky
1 PLkakaa
1 kypriaci prášok
2x 250mlšlahačky na šľahanie
2-3 ksčokolady ľadové kaštany
250 g Palmarinu alebo masla
15 dkgpraškoveho cukru
500 mlmlieka
2 ksvanilkový puding
250 mlkyslej smotany
100 gbielej čokolady
1 ksvanilk.cukru
cca 20 ksdlhých piškot
čokoladové štvorlístky
trochu parížskej šlahačky
12 porcií 120 minút prípravy 45 minút varenia / pečenia

Postup

Cesto: žĺtky oddelíme od bielka a vyšľaháme tuhý sneh.Pridáme práškový cukor, pojednom žltka a nakoniec múku zmiešanú s prášku do pečiva .Odoberieme si z cesta asi 5-6 PL a pridame kakao.Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26cm.Dno vystelieme papierom na pečenie ( ja to robim tak, že si odstrihnem pas papiera ,položím si ho na dno formy a dam kruh na to a zacvaknem formu a co mi vyčnieva papier okolo formy,tak ho iba obstriham) a boky formy poriadne vymastíme.A ideme vrstvit cesto.Dame 3 PL bledeho cesta do stredu formy a potom zase 1 PL tmaveho cesta, takto pokracujeme až kym sa nam neminie vsetko cesto.Korpus bude mramorovy..Pečieme vo vyhriatej trúbe 40 až 45 minut na 180 °C ( kontrolujte si korpus , každemu inač pečie trúba) !!!!

Parížska šlahačka: POZOR den vopred si treba uvarit šlahačku s čokoladou.Treba ju povarit cca 2 minutky, inač sa može stat ,že sa bude roztekať. Potom si ju vyšlahame ako klasicku šlahačku. Možete preistotu pridať 2ks stužovača.

Vanilkový krém: uvaríme si hustý puding ,zatial čo sa bude puding chladiť, tak si vymiešame maslo s práškovým cukrom. Vlažný puding si po lyžiciach pridávame k maslovej mase a poriadne vyšľaháme na hladký krém. Poleva: do vodného kupelu si dame roztopit bielu čokoladu.Ešte do vrelej čokolady zamiešame kyslu smotanu a pridáme vanilkový cukor.

Tortovy korpus si prekrojíme na 2 časti.Natrieme vanilkovým krémom asi tak s polovičkou. Na vanilkový krém naukladáme na kolieska nakrajáne banány.

Potom dáme polovičku vyšlahanej šlahačky, dame druhú čast korpusu. Postup opakujeme, krem,banany,šlahačka.

Potrieme si boky zvyšnou vanilkovou plnkou.Prilepíme si na boky dlhé piškoty ( možete použit aj gulate).

Ja som si preistotu piškoty previazala nitou aby nepadly z torty.Ked mame takto hotovú tortu, nakoniec dáme navrch polevu z kyslej smotany a bielej čokolády.Ozdobit podla vlastne fantazie.

Prajem dobru chuť .




Komentáre