Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Bravčový kotlíkový guláš - recept

napísal/a , počet videní: 23429

Bravčový kotlíkový guláš so zemiakmi je výborný tip na sýte jedlo. A robi sa jednoducho , v podstate niet čo pokaziť.

Potrebujeme
1 kg bravčové mäso (pliecko)
5 kszemiaky (veľke)
5 kscibuľa (veľká)
1 PLmletá červená paprika
1 CLrasca
1 CLmajorán
sol,čierne mleté korenie,
olej
10 porcií 20 minút prípravy 90 minút varenia / pečenia

Postup

Cibulu očístíme a nakrájame na drobno. Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. V hrnci si na oleji dozlatista osmažíme cibulku, potom pridáme mäso a krátko ho spolu s cibulkou osmažíme.

Ochutíme soľou, paprikou, majoránkou, rascou a korením. Podlejeme vodou, aby bolo mäso zakryté a dusíme v hrnci asi hodinu.

Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Pridáme do gulášu a dovaríme spolu ešte ďalšich 30 minút.




Komentáre