Vaše rady a tipy >
Jedlá a nápoje Husacia pečeň na cibulke a karamelizovanych jablkach
napísal/a Mirka, počet videní: 9739
Husacia pečienka na cibulke s jablkami je výborná delikatesa. Ako príloha sa k nej dajú podávať lokše alebo klasické knedlíky s kapustou. Ak nevydržíte dlho čakať je výborná aj s chlebom.
Na dobre rozohriatej panvici s masťou speníme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme umytú pečeň a pod pokrievkou ju dusíme asi 5-8 minut (môžme trocha podliať vodou)
Očistíme si jablka, vyrežeme jadro a nakrájame ich na kolieska. Na zohriatu suchu teflonovu panvicu pridame cukor a nechame ho skaramelizovať, potom pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Potom na panvici rozložíme kolieska z jablk a na jemnom ohni opekame z oboch stran kým nenaberú jemne červenú farbu.
Udusenú pečeň nakrájame na plátky, osolíme a na vrch dáme plátky opečených jablk.