Vaše rady a tipy > Jedlá a nápoje

Husacia pečeň na cibulke a karamelizovanych jablkach

napísal/a , počet videní: 9739

Husacia pečienka na cibulke s jablkami je výborná delikatesa. Ako príloha sa k nej dajú podávať lokše alebo klasické knedlíky s kapustou. Ak nevydržíte dlho čakať je výborná aj s chlebom.

Potrebujeme
500 ghusacia pečeň
3 ksjablka
2 kscibuľa
60 ghusacia masť
2 PLkryštalovy cukor
50 gmaslo
soľ,mlete čierne korenie
4 porcií 10 minút prípravy 20 minút varenia / pečenia

Postup

Na dobre rozohriatej panvici s masťou speníme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme umytú pečeň a pod pokrievkou ju dusíme asi 5-8 minut (môžme trocha podliať vodou)

Očistíme si jablka, vyrežeme jadro a nakrájame ich na kolieska. Na zohriatu suchu teflonovu panvicu pridame cukor a nechame ho skaramelizovať, potom pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Potom na panvici rozložíme kolieska z jablk a na jemnom ohni opekame z oboch stran kým nenaberú jemne červenú farbu.

Udusenú pečeň nakrájame na plátky, osolíme a na vrch dáme plátky opečených jablk.




Komentáre