Vaše rady a tipy >
Jedlá a nápoje Zapekané mäsové pirohy z lístkového cesta
napísal/a Magda, počet videní: 1117
Pirohy sa obvykle robia v klasickom ceste, ale ak chcete skúsiť niečo netradičné, vyskúšajte tento recept na zapekané mäsové pirohy z listkového cesta. Chutia výborne a nie sú zložité na prípravu.
Do mletého mäsa pridáme mletú papriku, korenie,pretlačený cesnak a soľ aby sme si vyrobili mäsovú plnku podľa chuti. (môžme pridať napr. aj pažitku) Zmes dobre premiešame.
Lístkové cesto rozvaľkame do obdlžnika a nakrájame na štvorce o velkosti zhruba 10x10cm. Na každý štvorec dáme do stredu plnku. ( plnky pridávame len tolko, aby sa každy štvorec dal potom zlepiť na piroh)
Prehneme každý štvorec do trojuholnika a okraje stlačime aby sa dobre zlepili. Pirohy rozložime rovnomerne na vymastený plech. Rozšľahame vajce a potrieme nim každy piroh . Dáme do dobre vyhriatej rúry a pečieme zhruba 10-15 minút pri 200 stupňoch dozlatista.